Het digitaal loket voor gemeentes: dé manier om tijd- en plaatsonafhankelijk contact te houden met inwoners

Brightfox Service Cloud

Steeds meer gemeentes maken gebruik van een Digitaal Loket. Dat betekent dat inwoners én organisaties voor veel zaken niet meer fysiek langs hoeven te komen bij het gemeentehuis. Goed nieuws dus! Maar wat houdt het digitale loket precies in? Sommige gemeentes hebben een digitaal loket in de vorm van een live videoverbinding. Maar het digitale loket is véél meer dan dat.

Bij de meeste gemeentes is het vaak nog nodig dat inwoners een afspraak maken bij het gemeentehuis om bepaalde zaken te regelen. Denk aan het aanvragen van een paspoort, aangifte van een geboorte of voor het aanvragen van bepaalde vergunningen. Soms omdat je je moet identificeren, of omdat er simpelweg nog geen digitale manier voor is. Met het digitale loket komt daar verandering in.

Een live-videoverbinding

Veel gemeentes met een digitaal loket hebben een één op één vervanging van het fysieke loket. Via een live videoverbinding kunnen inwoners en organisaties een hoop zaken regelen waarvoor je normaal gesproken bij een loket moet langskomen. Een goede ontwikkeling, maar lang niet compleet. Videobellen is namelijk één van de vele kanalen waarmee een burger zijn zaken kan regelen bij de gemeente, maar heeft niet áltijd de voorkeur.

Een combinatie van kanalen: van Instagram tot WhatsApp

Om écht iedere doelgroep te bedienen en te zorgen dat inwoners en organisaties jou als gemeente benaderen, zul je mensen de keus moeten geven tussen verschillende kanalen. Jongeren geven misschien meer de voorkeur aan WhatsApp, terwijl ouderen wellicht liever de telefoon pakken.

Bij het complete digitale loket geef je mensen dus de keus tussen verschillende kanalen. Van Instagram tot e-mail en van WhatsApp tot videobellen. De klant bepaalt hoe en wanneer er contact wordt opgenomen. Nu vraag je je misschien af hoe dat overzichtelijk blijft en hoe dat te managen is.

Álles overzichtelijk in je CRM

Door alle gesprekken en informatie in Salesforce te loggen, bouw je dossiers op van de inwoners uit jouw stad. Zo kan iedereen die bij de gemeente werkt de accounts opzoeken en updaten als dat nodig is. En, zo kunnen veel meer collega’s de klant meteen helpen en is doorverwijzen vaak niet meer nodig. De klant wordt dus sneller geholpen, maar ook de werkdruk gaat omlaag. Bovendien kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende kanalen. Wanneer iemand zich bijvoorbeeld moet identificeren, schakel je dankzij de technologie van 24sessions zo over naar een live videoverbinding. En hierin kan de inwoner meteen de benodigde formulieren invullen.

In de praktijk!

Benieuwd hoe het Digitaal Loket in de praktijk werkt? Download onze infographic! Je kunt hieronder ook altijd een vrijblijvende demo aanvragen voor meer informatie.

  Door dit formulier in te dienen, gaat u akkoord met ons veiligheids- en privacybeleid.

  Request a demo

   Door dit formulier in te dienen, gaat u akkoord met ons veiligheids- en privacybeleid.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Fill out this field
   Fill out this field
   Geef een geldig e-mailadres op.
   Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

   Menu