Uitgebreide domeinen in Salesforce zijn de nieuwste versie van “Mijn domein”, de omzetting heeft te maken met bepaalde veiligheidsmaatregelen in de protocollen. De impact van uitgebreide domeinen is dat bepaalde url’s die in uw organisatie voorkomen gewijzigd worden. Deze url’s kunnen toegepast zijn in custom componenten en cms oplossingen, maar ook bijvoorbeeld in SSO instellingen. Op het moment dat de url’s wijzigen kan het zijn dat bepaalde processen die afhankelijk zijn van deze url’s stuk gaan. Het is van belang om een goed onderzoek te doen naar de bestaande configuratie om er zeker van te zijn dat deze voorbereid is op de omzetting naar uitgebreide domeinen.

Tijdlijn van omzetting naar uitgebreide domeinen in Salesforce

Vanaf spring ‘23 release (Februari 2023) gaat salesforce uitgebreide domeinen verplichten, u kunt dit proces uitstellen door gebruik te maken van de “Mijn domein instelling” echter raden wij aan om dit juist in een eerder stadium te bewerkstelligen zodat u genoeg tijd heeft om dit goed voor te bereiden.

Voordelen van deze update

  1. Merk Bevordering: elke url die te vinden is in uw salesforce org zal de specifieke bedrijfs domeinnaam bevatten, met andere woorden uw bedrijfsnaam zal in elke url terug te lezen zijn.
  2. Veiliger: uitgebreide domeinen voldoen aan de laatste browser verplichtingen, ze voorkomen cookies van derden.
  3. Gebruiksvriendelijker: doordat het woord “sandbox” wordt toegevoegd in de URL in deze omgevingen is het makkelijker om deze te herkennen.

De potentiële impact van uitgebreide domeinen in Salesforce op uw organisatie

  1. Eindgebruikers kunnen problemen ondervinden met het inloggen in uw salesforce omgeving.
  2. Het is mogelijk dat sommige inhoud die opgeslagen is in salesforce niet getoond zal worden
  3. Applicaties van derden kunnen toegang tot uw salesforce org kwijtraken.
  4. Single Sign On integraties kunnen in specifieke gevallen uitvallen

Conclusie

Het instellen van deze update is snel gedaan, de impact hiervan moet echter niet onderschat worden. Wij helpen u graag om deze impact te analyseren, te testen, de nodige aanpassingen door te voeren en te implementeren. Wil je meer weten over Salesforce? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu